Este oficial: Traseistii isi pierd mandatele! Mircea Guta isi pierde mandatul! Cum i-a infundat Girtoi pe toti!

Curtea Constitutionala: Legea de aprobare a Ordonantei „traseistilor” este neconstitutionalaLegea de aprobare a controversatei Ordonante de urgenta 55/2014 care permite migratia politica a alesilor locali este neconstitutionala, a decis miercuri CCR. Judecatorii Curtii Constitutionale au admis, astfel, sesizarea depusa de parlamentarii PNL si PDL in legatura cu neconstitutionalitatea legii. Senatul, in calitate de Camera decizionala, a aprobat martea trecuta proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta nr. 55/2014 referitoare la migratia alesilor locali.

UPDATE 1 Laura Stefan, ExpertForum: „Asa cum am spus inca la momentul aprobarii OUG, neconstitutionalitatea prevederilor sale, azi confirmata de CCR, va conduce la pierderea mandatelor alesilor locali care au migrat la alte partide. De altfel, exista deja procese in curs prin care partidele de la care alesii au plecat cer constatarea incetarii mandatelor. In conditiile declararii neconstitutionalitatii OUG, vom ajunge la alegeri pentru toate mandatele alesilor migratori”

Proiectul de lege de aprobare a OUG 55 care a permis migratia alesilor locali a fost adoptat, in 9 decembrie, de plenul Senatului, fiind inregistrate 86 de voturi „pentru”, 36 „impotriva” si 6 abtineri.

OUG care a permis migratia alesilor locali pentru 45 de zile fara ca acestia sa-si piarda mandatul a fost adoptata de Guvern in 28 august. Alesii locali au putut opta pentru un partid pana pe 17 octombrie.

In curand afla lista consilierilor locali care isi pierd mandatul! Cine devine noul viceprimar si cand isi pierde mandatul trasesitul penal Mircea Guta.

rudareanu gartoina2