SC Moara Calafatului SRL sub conducerea ing.-lui Emil POPA , este una dintre cele mai mari si de succes exploatatii agricole din Dolj, conform datelor de la Ministerul Agriculturii

PRELUARE: ADEVARULDECALAFAT.BLOGSPOT.RO

Are si Calafatul cu ce se mandrii, gratie unor oameni seriosi si profesionisti !
Ing. Emil POPA sau ,,omul sfinteste locul “, profesionistul care aduce in fiecare an plus valoare Calafatului prin mega afacerea de succes in domeniul agricol, denumita ,,Moara Calafatului ” !
Conform ultimelor date furnizate de Ministerul agriculturii , top 10 al marilor exploatari agricole doljene cu performante sustinute de la an la an, arata astfel :
SC Oltyre SA (7.508 ha), SC Moara Calafatului SRL (2.033 ha), SC Cervina SA (8.645 ha), SC East Way Spedition (2.200 ha), SC Rodesco Agriculture (2.427 ha), SC Agrifarm (2.234 ha), SC Agrifarm Aliprod SRL (2.457 ha), SC Arinatura SRL (1.560 ha), SC Isolde Farms SRL (2.719 ha) şi SC Solvent SRL (1.984 ha) configurează un top 10 al marilor exploatări agricole doljene, care contează în orice discuţie despre aportul cerealier al fiecărui judeţ. Sunt exploatări dotate cu maşini şi utilaje performante, capabile de competitivitate si randament maxim la unitatea de suprafaţă, prin aplicarea tehnologiilor moderne. Unele din aceste exploatări dispun de propriile silozuri de depozitare, rivalizând din toate punctele de vedere cu ceea ce este mai avansat în spaţiul UE. Fireşte, ele demonstrează ceea ce se ştia: avantajele fermelor mari. Deşi la nivelul UE, prin PAC, se militează pentru exploatările de dimensiuni medii (100-150 ha), numărul fermierilor doljeni ce deţin suprafeţe de peste 50 ha este de 867. De remarcat faptul ca se evită în mod premeditat formele „asociative”, grupurile de producători, de cooperative agricole – formă de organizare consacrată în ţările UE –, nici să nu se audă, deşi există o lege în acest sens, ceea ce spune multe. Datorită suprafeţelor mici deţinute, multe exploatări sunt vulnerabile, cu perspectivă limitată de a-şi îmbunătăţi performanţele economice şi a se apropia de piaţă.
Ing. Emil POPA: ,,Moara Calafatului lucreaza astazi o suprafata de aproximativ 2000 de hectare in arenda, suprafata cultivata cu grau, floarea soarelui, porumb si rapita. Tehnologia folosita este una la nivel european, parcul tehnic, specialistii si managementul avand o experienta de 20 de ani si lucrand astazi asemanator multor companii de profil din Europa. Seriozitate-Profesionalism-Incredere sunt punctele cheie ale relatiei dintre Moara Calafatului si calafeteni. De mai bine de 22 de ani marea parte a locuitorilor micutului oras de pe malul dunarii isi incredinteaza terenul agricol spre exploatare catre societatea noastra si revin multumiti dupa fiecare an. Productia de cereale este activitatea de baza a societatii si a intregului lant realizat.”