joi, 25 aprilie 2024
12.4 C
Calafat
joi, 25 aprilie 2024
12.4 C
Calafat

Epoch Times : Înapoi la comunism? Sute de ofiţeri susţin apelul pentru naţionalizare lansat de deputatul AUR Mircia Chelaru. Interzicerea unor drepturi pentru românii cu dublă cetăţenie

Must read

Sute de militari în retragere sau în rezervă susţin un apel lansat de deputatul AUR Mircia Chelaru, general în rezervă. Ei cer controlul „resurselor naturale”, refacerea patrimoniului naţional prin „necesară confiscare”, precum şi interzicerea unor drepturi pentru românii cu dublă cetăţenie, relatează Europa Liberă.
Recent, partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a lansat un document cu 13 propuneri. Printre cele mai problematice propuneri se numără cele care ar afecta drepturi fundamentale, fie ele civile sau comerciale. Aplicarea respectivelor măsuri ar însemna din punct de vedere practic discriminare, inclusiv pe criterii etnice, naţionalizare, confiscare. Iată câteva dintre ele:

  • accesul la funcţii alese ori numite numai pentru cei cu o singură cetăţenie, cea română;
  • refacerea controlului „Suveran” cu „S” mare asupra resurselor subsolului, controlul statului;
  • refacerea patrimoniului naţional inclusiv prin „justă şi necesară confiscare”;
  • descurajarea vânzării terenurilor agricole către străini;
  • instituirea cotelor de import la toate bunurile care pot fi produse în ţară;
  • consolidarea fondului biologic sănătos al naţiunii române.

Iniţiativa atrage atenţia nu numai prin radicalismul său, care pendulează între tendinţe comuniste şi fasciste (radical stânga/comunism: naţionalizare, confiscare; radicalism dreapta/ fascism: fără aleşi cu dublă cetăţenie, „consolidarea fondului biologic sănătos al naţiunii române), mai ales pentru că este semnată de câteva sute de ofiţeri în retragere sau rezervă, printre care zeci de generali sau comandori.

 

mai mult la epochtimes-romania.com

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article