Alegeri la PSD Calafat: Emil Popa, reales în funcţia de preşedinte

Sâmbătă, 23 martie, a avut loc Conferinţa Partidului Social Democrat a filialei municipiului Calafat. Pe ordinea de zi au figurat următoarele puncte: raportul de activitate a actualei conduceri; situaţia financiară a organizaţiei PSD Calafat; numărul membrilor PSD şi, cel mai important, alegerea noii conduceri.

Deschiderea lucrărilor conferinţei a fost făcută de Emil Popa – preşedinte al PSD Calafat, care a punctat principalele probleme cu care s-a confruntat în anii de opoziţie filiala PSD Calafat şi ceea ce este de făcut în continuare. Domnia sa şi-a asumat eşecul alegerilor locale din iunie 2012 şi de aceea a luat decizia imediat după încheierea scrutinului să-şi prezinte demisia din funcţia de consilier municipal. În continuare, Emil Popa a afirmat că şi-a dorit chiar retragerea definitivă din viaţa politică, însă datorită unor membri care l-au privit ca fiind soluţia salvatoare, a renunţat la acestă decizie. “Am simţit că se va nărui totul şi atunci am hotărât să continui lupta.Obiectivul principal rămâne în continuare anul 2016, în care vor fi alegerile locale pentru Primăria Calafat unde organizaţia PSD se va implica mult mai mult decât a făcut-o până anul trecut”,a declarat Emil Popa.

Ion Prioteasa: „Îl felicit pe domnul Popa pentru modul în care a ştiut să ţină oamenii aprope”

A doua interpelare a fost făcută de Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, membru marcant al PSD. Liderul social democraţilor doljeni a precizat că se simte legat de Calafat şi de aceea revine cu drag de fiecare dată. „Mă simt legat de acest loc şi de aceea am venit cu sufletul deschis şi cu bucuria de a revedea chipuri dragi de care mă leagă multe amintiri frumoase. Îi mulţumesc pe această cale domnului Emil Popa pentru modul în care a luptat, a trăit şi a suferit, dar şi pentru felul în care a reuşit să ţină oamenii aproape”.

În urma analizei celor prezenţi s-a stabilit că îndeplinesc condiţiile de vot 52 de membri PSD. După vot au fost aleşi în unanimitate (cu 52 voturi „pentru”, 0 nule şi 0 „împotrivă”) preşedintele partidului, în persoana lui Emil Popa – singurul propus, vicepreşedinţii, secretarul, trezorierul şi membrii Biroului de Conducere. Astfel, vicepreşedinţii PSD Calafat aleşi sunt următorii: Ionescu Cornel, Rădulescu Cicerone, Catrina Constantin, Trocan Cornel, Rudăreanu Marin, Călugăru Ilie şi Iofcea Sorin. Funcţia de secretar o va îndeplini Ion Vintilă, Sergiu Cojocaru a fost ales trezorier. Membrii în conducere sunt Dan Ştefan, Trăistaru Petre, Croitoru Gheorghe, Colţan Nicuşor, Dobre Ştefan, Dihoru Marian, Toncea Gheorghe, Ţenescu Mihai, Moise Stela, Icălaş Raula, Popescu Marin, Carmen Ciuică, Ţună Dana, Cazac Dorina, Predoi Flori, Vancă Viorica, Litescu Viorel, Jianu Adriana, Duţă Simona, Neamţu Ion şi Ghiţă Valentin.

PRELUARE CUVANTUL LIBERTATII  WWW.CVLPRESS.RO