De ce nu vor venii investitorii la Calafat

Ultima decizie luata de administratia locala este de-a dreptul raspunsul intrebarii de mai sus.

Aceasta decizie strarneste cateva semne de intrebare din urmatoarele motive:

1)Primarul orasului are studii de natura economica

2)Principalul partid este de dreapta, liberal.

Este vorba despre decizia de a angaja 250 de zilieri la Calafat.

Aceasta decizie, are influente nefaste pe piata muncii locale unde administratia a devenit un jucator important, dar avantajat.

In acest moment, orice investitor ce are un plan de afaceri in zona isi arunca in aer toate calculele, pentru ca unul foarte important, cel cu forta de munca este distrus.

Este obisnuit faptul, ca mare parte a muncitorilor locali prefera un salariu mai mic la stat, decat unul putin mai mare in domeniul privat, chiar daca nu beneficiaza de contributii sociale.

Oare daca o parte din aceste sume ar fi mers in infrastructura, in drumuri in conditii asigurate investitorilor pentru a putea conduce la cresterea numarului de locuri de munca sanatoase, oare economia locala ar fi aratat altfel?

Nu putem asemana, zilierii de astazi cu sclavii de alta data, ar fi deplasat, dar putem spune ca masura gasita la Calafat este de natura feudala si nu se mai intalneste in tara.

DIN PACATE, LA CALAFAT NU EXISTA UN PLAN ECONOMIC PE CATIVA ANI, MASURI REALE IN A ATRAGE INVESTITII PRIVATE SI ADMINSITRATIA SE COMPLACE IN ACESTE MASURI SOCIALE PROST APLICATE, DAR CU REACTII IN TIMP NEGATIVE.

Un mediu privat, un mediu economic serios trebuie sustinut la Calafat si prin aceste masuri se pare ca investitiile in zona se vor bloca, daca nu mai mult, mici investitori isi vor inchide afacerile, pentru ca forta de munca va migra catre administratie.

Nu o asmenea masura acopera marea problema a locurilor de munca la Calafat, ba chiar in timp o inrautateste, o strategie facuta de specialisti ne poate ajuta si ii poate ajuta si pe cei din administratie in legatura cu masurile luate, daca chiar isi doresc sa atraga investitii in zona.