Bilantul administratiei penale Mircea Guta: 0 fonduri europene, bani pentru firmele de partid, doua dosare penale, – 300 lucuri de munca

Bilantul tragic al administratiei penale Mircea Guta se rezuma la cateva cifre foarte importante:

IN 8 ANI DE ZILE:

Administratia penala nu a atras 1 euro fonduri europene si a preferat sa realizeze o serie de lucrari publice cu firmele de partid si ale apropiatilor precum si Tasi Trans, pentru a putea supraevalua aceste lucrari la sume colosale.

Bilantul fondurile pagibite cu care se alege Municipiul Calafat este de aproximativ 1,2 milioane de euro, acestea fiind cumulate in doua dosare ale DNA Craiova si mai multe rapoarte ale Curtii de Conturi Dolj.

Se pare ca acest gen de procedura de fraudare a bugetelor publice este o practica tot mai des intalnita si in mai multe zone din judet, asemamator primarului din Tuglui, Mircea Guta a favorizat mai multe contracte de construcii, achizitii de materiale si bunuri la preturi supraevaluate.

Una dintre firmele care au beneficiat de asemena contracte este si Tasi Trans, firma patronata de Lucian Ciobanu, ajuns peste noapte candidat PSD pentru a pune batista pe tambal.

In rolurile principale se mai regasesc cateva personaje care au favorizat acest timp de paguba locala, Daniel Gheorghe Girtoi, a incasat salariul de consilier al primarului timp de 8 ani, acesta a primit din partea calafetenilor suma de aproximativ 2 miliarde de lei in ultimii 8 ani pentru a taia frunze la caini si a semna referate depresa in valoare de aproximativ 1,4 miliarde lei.

Mai mult, strategia lui Guta si mai nou a lui Ciobanu este una de saracire a calafetenilor pentru a-i putea conduce si a le arunca cate o bucata de paine pe masa, dupa cum preciza consilierul local, Ionescu Gratiel Dominic(unul dintre cei mai bogati consilieri din istoria acestui Municipiu) in ultima sedinta de Consiliu Local, dar acesti zilieri sunt angajati pentru a participa la mitingurile locale ale unui partid,

Mai mult, inculpatul, Mircea Guta Marinel, a distrus cu buna stiinta cateva sute de locuri de munca, multumindu-se cu un venit lunar din partea unor investitori de partid.

In acest ritm, gruparea Guta-Ciobanu are deja prognoza pentru urmatoarele doua bugete locale de lucrari publice, catre cine…?

Din fericire calafetenii sunt tot mai greu de pacalit, iar regimul penal care isi traieste ultimele clipe se poate pregati sigur de schimbare. CALAFATUL ARE ALT DRUM! NU CEL AL CORUPTIEI! AL AVANTAJELOR! AL CONSTRUCTIILOR SUPRAEVALUATE! AL LENESILOR!  TREZIREA CALAFETENI!