România și Bulgaria, fruntașe în UE la riscul de sărăcie și excluziune socială

„24,1% din totalul populației Uniunii Europene se afla în risc de sărăcie și excluziune socială în 2014. În România și Bulgaria în jur de 40% din populație se află în această situație în 2014. În Cehia (14,8%), în Olanda (16,5%) și Suedia (16,9%) se află la mai puțin de jumătate față de cele două țări”, se arată în document, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, se observă diferențe în 2014 față de 2008 între statele membre.

„Unele țări au făcut un progres real în integrarea celor mai vulnerabili membri ai societății. Reducerea numărului de oameni în risc de sărăcie și excluziune socială variază de la 0,1 puncte procentuale, la 5,8 puncte procentuale. Statele membre care au înregistrat cel mai mare progres sunt Polonia (reducere de 5,8 puncte procentuale la sub 25% n.r.), România (cu 0,4 puncte procentuale) și Slovacia (cu 2,2 puncte procentuale, la sub 20%). Unele țări au avut o creștere a numărului de persoane în risc de sărăcie și excluziune socială. Țările cu cea mai mare creștere sunt Grecia, Spania și Estonia unde numărul de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială a crescut între 4 și 8 puncte procentuale”, se mai arată în document.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/romania-i-bulgaria-frunta-e-in-ue-la-riscul-de-saracie-i-excluziune-sociala_1972137.html#ixzz4Hl19etC8
Follow us: @realitatea on Twitter