Lac secat la trei săptămâni de la inaugurare la Calafat

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Lac+secat+la+trei+saptamani+de+la+inaugurarehttp://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Lac+secat+la+trei+saptamani+de+la+inaugurare

 

Preluare Digi 24.

IN ATENTIA DOMNULUI PRIMAR GOSPODAR LUCIAN CIOBANU.

OPINIA PUBLICA II CERE ACESTUIA SA PREZINTE CAT MAI RAPID UN RAPORT AL ACESTEI INVESTITII!

300.000 de euro au intrat în pământ, la propriu, la Calafat. Un heleşteu pentru care s-a plătit peste un sfert de milion de euro, bani europeni, a dispărut la trei săptămâni de la inugurare: toată apa s-a infiltrat în pământ. Primăria, cea care a comandat lucrarea, dă vina pe constructor, iar acesta pe proiectant.

Primăria Calafat a obţinut în 2014 fonduri europene pentru a dezvolta habitatul din zonă. Mai exact, pentru un heleşteu.

În realitate, proiectul a însemnat o groapă săpată în pâmânt şi umplută cu apă. După trei săptămâni, însă, aceasta a secat.

Balta a fost amenajată în primăvara acestui an. În câteva săptămânii toată apa s-a inflitrat în pământ şi în locul iazului e din nou câmp. Autorităţile locale au luat legătura cu firma care a realizat lucrarea.

Lucrarea respectivă este încă în garanţie, iar noi am făcut adrese către proiectant şi excutantul lucrării ca să remedieze situaţia. Se pare că dintr-o eroare, nu ştiu exact a cui, apa din baltă se infiltrează”, spune Lucian Ciobanu, – primarul din Calafat.

Şi fostul edil din Calafat, cel care a propus proiectul, dă vina pe construtor.

Ei ştiu în ce stadiu se află, au semnat recepţia, nu ştiu nici eu ce au şi ce n-au. Din câte am înţeles eu, (vina este – n.r.) a constructorului, spune Mircea Guţă, fostul primar din Calafat.

Firma care a executat lucrarea promite că va reface iazul dacă a fost o eroare de construcţie.

Dumneavoastră mi-aţi spus că ar fi lipsa membranei pe fund. Aşa este. Nu este membrană pe fund. Dar proiectantul, din studiile lui, a considerat că argila de pe fund este impermeabilă. Acum trebuie văzut. Trebuie analizat. Nu avem un răspuns acum. Dacă e o greşeală de execuţie, trebuie să o corectăm”, spune Constantin Tronea, reprezentantul firmei de construcţii.

Proiectantul lucrării nu a putut fi contactat.