Primarul Lucian Ciobanu a recunoscut: NU AM FACUT MARE LUCRU IN PRIMUL AN! Turismul primul capitol prezentat.

Lucian Ciobanu a mărturisit unor apropiaţi de curând că nu a reuşită să facă mare lucru pentru oraş şi că primul an de mandat a trecut foarte rapid. Acesta a adus în discuţie şi ghinionul teribil adus de pagubele calafetenilor, în contradicţie cu succesul sau de la jocurile de noroc.
Trebuie să apreciem, că Lucian Ciobanu este un primar sincer în a îşi analiză din acest punct de vedere activitatea, pentru că nu ai nevoie de prea multe informaţii sau timp. Doar o plimbare de o ora în Calafat şi în satele aparţinătoare şi vei observă că nu s-a schimbat nimic, decât au dispărut o piaţă, au apărut câteva borduri. Dacă ai curajul să te aventurezi si pe câmp poţi vedea drumuri impracticabile, mormane de gunoaie şi culturi agricole distruse.

Primul capitol analizat este TURISMUL.
După un an de mandat, Lucian Ciobanu şi coechipierul lui Leontin Afrenie, au dorit să transforme oraşul Calafat în un ZOOPARC, au menţinut caii pe faleză de la Debacader, au întreţinut câinii vagabonzi din întreg oraşul, dar mai au şi alte proiecte.
Mulţi calafeteni sunt dezamăgiţi, pe caniculă, că fântânile arteziene din centru şi din Mogador nu funcţionează, însă se pare că acestea vor fi parte din un proiect de modernizare şi traformare în mini bălţi de pescuit, vor avea peste, din peştele rămas de la Baltă ŢUŢUROAIE.
Lucrarea de dimploma în domeniul turismului pentru Lucian Ciobanu, baltă ŢUŢUROAIE, o baltă fără apă, fără peste, dar cu multă flora şi cu mulţi bani, pe care nici până în acest moment primarul nu a explicat-o.
Proiecte europene în care primăria să fie parte la nivelul turismului nu există, sau nu le vedem noi, pentru că suntem răi. Baltă ţuţuroaie nu ai cum să nu o vezi, deşi nu există că baltă.

FESTIVALUL SCRUMBIEI, sărbătoare promovată de Tasi Trans, firma lui în urmă cu câţiva ani, a fost preluat de către primărie şi se organizează în prezent cu sprijinul autorităţilor, ceea ce nu ar fi un lucru rău.
Festivalul diasporei, un alt eveniment bun, însă cu adresabilitate scăzută în ceea ce reprezintă valoarea adăugată pentru oraş.

Atagerea investitorilor în turism: S-au regăsit 0 investiţii în tursim în ultimul an.

P.S. O imagine mai clară despre ce a reprezentat sprijinul sectorului turistic la Calafat, poate fi dată de hotelul CARPAŢI, care reprezintă doar în o imagine acest capitul pentru actuală adminsitraţie.