Culturi distruse la Calafat, în satele Basarabi , Golenţi şi mai ales Ciupercenii Vechi situaţia este şi mai dramatică

Pagubele produse de crecatorii de animale din alte localităţi agricultorilor din zona Calafat se ridică în acest an la cele mai mari valori după 1989. Nepăsarea autorităţilor, informate în nenumărate rânduri de către agricultori, de către toate firmele din zona Calafat, dar şi de către cei din satele aparţinătoare care îşi muncesc pământurile este una condamnabilă.
La Calafat, majoritatea tinerilor au plecat la muncă în straintate şi bătrânii îşi muncesc cu greu pământurile, grădinile sau viile. Se pot observă zilnic pensionari, sau oameni foarte în vârstă care în pofida vremii foarte calde sunt la muncile câmpului.
Tinerii au plecat la mai bine şi după un an de mandat al lui Ciobanu Lucian şi cei care mai aveau speranţa că se poate îndrepta ceva în zona au luat calea străinătăţii.
În ciuda acestor aspecte, după informarea autorităţilor, ignoranţa acestora şi lenea sunt unele condamnabile pentru că o serie de crescători de animale din alte localităţi au produs pagube unor oameni neajutoraţi.
Însă culmea tupeului administrativ, alături de salariul primit lunar pentru care nu se fac aproape nimic, au condus la afirmaţii absolut uluitoare din partea primarului Ciobanu, primar de oraş, nu de câmp.
Acesta i-a invitat în un mod absolut stupefiant pe bătrâni calafeteni să îşi păzească singuri culuturile pentru că poliţia locală este prinsă în alte activităţi foarte importante.
Aroganţă şi nepăsarea acestui om de la Băileşti sunt nelimitate, foarte mulţi apropiaţi spunând că acesta şi-a modificat foarte mult comportamentul după un an de mandat.
O problema asemănătoarea şi cu pagube imense pentru oamenii care muncesc în Calafat la călduri insuportabile, în Piaţă Bulgarilor s-a petrecut acum ceva timp, odată cu zilele oraşului.
În timp ce primarul petrecea, incediul de la piaţă bulgarilor ia stricat petrecerea, au rămas în urmă, munca de o viaţă pentru mulţi comercianţi. Însă şocul vine din imposibilitatea primarului de a gestiona asemenea situaţii.
Sursele noastre confirmă că în mod normal trebuia să existe factori legali care să intervină în cazul acelui incendiu, însă programul acestora a fost modificat de sărbătoarea cu ocazia zilelor oraşului.
Însă cel mai rău este că primarul Ciobanu a ignorat calafetenii, a ingonarat avizele ISU, a ignorat cererile agriculotrilor şi of ace în continuare.

Un an de aroganţă, nepăsare, îngâmfare şi … aduse la Calafat de la Băileşti de un om ascuns în spatele unei sigle de partid, a cărei imagine o murdăreşte zilnic.
Vom reveni cu amănunte oficiale, documente explozive doar aici în curând.