Deputatul Claudiu Prisnel trimite Garda de Mediu la Ciupercenii Vechi!

Intr-o postare pe pagina personala de facebook, deputatul Claudiu Prinsel invita Garda de Mediu sa faca o vizita in satul Ciupercenii Vechi, acolo unde Lucian Ciobanu a hotarat sa arunce gunoiul produs in Calafat, ingropand la propriu un sat intreg in gunoi si creand un dezastru ecologic de proportii. Vedeti mai jos de spune deputatul Claudiu Prisnel pe pagina de facebook:

“Îl invit pe Constantin Jianu, comisar al Gărzii de mediu Dolj, să mergem împreună la Ciupercenii Vechi acolo unde cetățenii spun că Primăria Calafat depozitează, ilegal, gunoaiele menajere și urbane.

Lunea, când vin mașinile primăriei, care lasă gunoiul în apropierea Dunării. Așa ar afla și comisarul Jianu de unde vin gunoaiele cărora instituția pe care o conduce nu le-a putut stabili proveniența așa cum îmi comunică în răspunsul la sesizarea pe care i-am adresat-o.

Garda de Mediu Dolj susține că atunci când au inspectat zona, aceasta era salubrizată, supravegheată de un polițist și că există un panou care interzice depozitarea gunoiului. Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns.

Da, panoul există și există și gardieni locali care supraveghează zona, dar nu pentru a opri aruncarea gunoaielor, ci asistând la operațiunea de depozitare ilegală a gunoiului. Și da, zona este salubrizată periodic de nu se știe cine, dar nu prin strângerea gunoaielor, ci prin incendiere sau acoperirea lor cu pâmânt. Sau poate că s-a revărsat Dunărea, așa cum se întâmplă des, și le-a dus în pădure sau pe pășunile pentru animale.

Garda de Mediu mă înștiințează și că UAT Calafat a fost amendată în cursul anului 2016 cu 20 000 de lei pentru abandonarea deșeurilor pe suprafețe neautorizate, dar omite să spună dacă este vorba despre Ciupercenii Vechi.”

Imagini pentru prisnel claudiu