Lipsa de reactie si de implicare a autoritatilor

Se implinesc deja doua luni de cand autoritatile locale si in principal primarul orasului Calafat, domnul Mircea Guta nu a avut nici macar un articol dedicat dezvoltarii orasului, planurilor de investitii sau a orientarii si a proiectelor ce vizeaza zona noastra in vederea deschiderii podului Calafat-Vidin.

Daca proiecte precum Parcul Industrial cu 500 de locuri de munca in martie, sau asfaltarea centurii orasului in primavara si a strazilor, cu ajutorul ministerului transporturilor au fost lasate in urma, chiar si centrala pe cogeneare sau refacerea zonei Debarcader inca bate pasul pe loc.

Chiar si parcul fotovoltaic de la Basarabi se pare ca inca nu a demarat sau drumul Calafat-Craiova nu are aprobate fonduri pentru asflatare, ne mai vorbind despre anveloparea blocurilor sau atragerea de fonduri europene de catre administratie, acolo unde chiar si orasul Bailesti ne surclaseaza dureros.

Chiar daca campania electorala a trecut de mult, Guvernul a inceput sa lucreze, asemena si Consiliul Municipal, daca putem trage o mica concluzie in aproximativ un an de zile calafetenii s-au ales cu un pret la apa cu 150% mai mare si cu taxe si impozite mai mari cu 16% odata cu votul decisiv al consilieurlui PPDD Balaci Gheorghe si de asemena cu multe promisiuni.

Chiar si fastuoasele evenimente specifice zilelor orasului se pare ca inca sunt in urma la capitolul organizare, nici macar o publicatie de nivel national nu mediatizeaza acest eveniment in acest moment, pentru ca o asemenea mediatizare se face cu mult timp mai devreme pentru a pastra un loc important in agendele ivestitorilor din turism si alte ramuri.

Sa speram ca in viitor lucrurile vor ajunge pe un fagas normal, si un proiect real de dezvoltare pentru orasul Calafat se va prezenta public pentru a fi cunoscut de fiecare locuitor, dar si pentru a oferi transparenta banului public.