Sondaj CCSB: PSD – 38%, PNL – 22%

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlament, acestea ar fi câştigate de USL cu 67%. PDL s-ar clasa pe locul al doilea cu 13% din voturi, urmat de PPDD cu 8%, UDMR cu 4%, PRM 2%.

Dacă luăm separat USL, cele mai multe procente în cazul în care ar candida separat, le-ar lua PSD – 38%, iar PNL – 22%, PC este cotat cu 0% din voturi.

Colaborarea cu politicieni corupţi ar putea fi principalul motiv ce ar duce la destrămarea USL susţin 64% dintre repondenţi, în timp ce doar 29% cred contrariul. 47% spun că un motiv care să ducă la ruperea USL ar fi numirea în funcţii a unor oameni care i-au fost loiali preşedintelui, iar 36% – atragerea de parlamentari ai PDL. 28% cred că USL poate fi destrămată din cauza colaborării cu alte partide nemembre ale USL pe subiecte punctuale.

În ceea ce priveşte numirea procurorilor la şefia DNA şi a Parchetului General, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au avut cel mai mult de câştigat din întreaga situaţie. Astfel, 33% dintre români au răspuns că Victor Ponta a avut cel mai mult de câştigat, iar 30% au apreciat că principalul câştigător este Traian Băsescu. Comparativ, 20% au afirmat că Victor Ponta a avut cel mai mult de pierdut, iar 21% dintre respondenţi au susținut că Traian Băsescu este cel care are cel mai mult de pierdut.

În schimb, perdantul întregii situaţii este preşedintele PNL Crin Antonescu. Astfel, 28% dintre respondenţi au apreciat că şeful Senatului are cel mai mult de pierdut şi doar 7% că are de câştigat, potrivit sondajul CCSB, citat de evz.ro.

Sondajul a fost realizat în perioada 5-11 aprilie pe un eşantion de 1003 persoane şi are o eroare maxim admisă de +/_3,1%.

sursa: evz.ro