Calafat: Aproximativ 100 de angajate ale unei fabrici de confectii au fost intoxicate

Aproximativ o suta de angajate ale unei fabrici de confectii din Calafat au fost transportate, vineri dimineata, la spital, dupa ce s-au intoxicat cu o substanta folosita pentru dezinfectarea halei unde acestea isi desfasoara activitatea, informeaza Mediafax.

Potrivit sefului Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Dolj, Catalin Mohora, vineri dimineata, aproximativ 600 de angajate de la o fabrica de confectii din Calafat au fost evacuate din cladire, multe dintre acestea acuzand stari de rau.

Mohora a precizat ca, joi seara, hala in care lucreaza femeile a fost dezinfectata cu anumite substante, iar pe parcursul noptii spatiul respectiv a ramas inchis, fiind aerisit doar vineri dimineata, timp de o ora, inainte ca angajatele sa ajunga la serviciu.

Angajatele fabricii au fost evacuate dupa aproximativ o ora de la inceperea lucrului.

„Un numar de 605 femei au fost evacuate, iar noi am fost informati ca 32 dintre acestea sunt in stare mai grava. Nu stim exact in acest moment cate dintre ele vor fi transportate la spital. Noi am trimis deja doi inspectori ITM la fabrica ca sa vedem exact despre ce este vorba”, a declarat Catalin Mohora.

Pana in prezent, aproximativ o suta de femei au fost transportate la spitalul din Calafat.

„Nu stim exact cate vor fi aduse pentru ca in permanenta noi tot mai primim paciente de la fabrica respectiva. Pana acum au ajuns cam 70-80 si tot mai vin. Le-am primit, am mobilizat tot personalul medical. Noi le-am  monitorizat, le-am pus perfuzii. Starea lor este multumitoare. Nu sunt afectiuni care sa le puna viata in pericol. Au frisoane, varsaturi si prurit. Doua sunt in stare mai grava pentru ca au si alte afectiuni cardiace”, a declarat Stelian Voinea, directorul Spitalului Municipal Calafat.

hotnews.ro