2014 la Calafat, administratia locala este la hibernat

Administratia Clientelara de la Calafat este paralizata in idei in a mai minti si a mai promite locuri de munca, investitii straine si centrale termice.” Abureala”  arunca in fiecare sezon calafetenilor este perfectionata an de an cu noi proiecte, dar in spate bugetul local este faramitat de grupul de interese liberal si prietenii lor.

Pana acum reamintim ca au fost promise:

1) Mii de locuri de munca, dar doar la nivel de minciuna a prostimii, in concluzie se arunca minciuna si se incepe petrecerea, vacantele, chefurile prin diferite tari exotice pe banii „prostimii”, asa cum sunt catalogati calafetenii.

2) Record national la neatragere de fonduri europene, fiind probabil singura localitate unde nu exista fonduri europene atrase de catre Municipalitate, vorbim despre proiecte de infrastructura, proiecte de investitii, despre o strategie de dezvoltare. Dar la Calafat, strategia de dezvoltare este, cat sa mai castige prietenul X sau Y din contracte cu Primaria, ca trebuie rezolvat unul sau altul… pe spatele fraierilor.

3) Investitorii straini alungati de clientela liberala care capuseaza bugetul local. In localitate exista o serie de politicieni-oameni de afaceri, care se bazeaza exclusiv pe contractele oferite sau licitatii catre prieteni, fara de care nu ar exista.

4) Tinerii alungati din institutiile publice pentru a servi clientela, rudele si incapabilii de servici, astazi administratia locala nu a schimbat nici macar un consilier sau oarecare functionar(angajat pe relatii), pentru nepasarea in activitatea desfasurata. Nu poti atrage atentia unui angajat care trebuie sa depuna proiecte pe fonduri europene cat timp nu cunoaste o limba straina sau nu site sa citeasca, atat timp cant l-ai angajat pe alte criterii.

5) Situatia infrastructurii este la pamant. -Zona Debarcader se pare ca se va distruge.
-Asfaltarea strazilor a fost amanata pentru a se realiza doua sensuri giratorii la sume uriase, pentru prieteni.
-Protectia impotriva inundatiilor nu este un proiect pentru Calafat                                                                                                                     -La vara este foarte posibil sa ne infruntam iarasi cu o lipsa de apa, dar aceste probleme nu pot fi rezolvate atat timp cat nimeni nu se intereseaza
– Probabil ca si anul viitor se vor schimba banci, pavele sau borduri si se vor vopsi

6) Centrala termica, promisiunea pentru care Mircea Guta trebuia sa isi dea demisia inca de acum 5 ani ramane o bataie de joc fara margini arunca calafetenilor, centrala pe biomasa a fost REFUZATA DE MIRCEA GUTA, din motive personale probabil.

7) Situatia la nivel sportiv este la pamant, practica s-a reusit omorarea tuturor ramurilor sportive din zona prin nepasare si capusare pe baza de partid.

Pentru a se tranparentiza ceea ce se intampla la Calafat, vom publica fila cu fila raportul Curtii de Conturi, raportul bugetului local in ultimii 6 ani, firmele care au avut contracte la Calafat, unde a mers fiecare leu din bugetul local si cine sta in spatele acestor alocari in curand.