Calafat in 2014, mai rau decat in 2008?

Este oficial, numarul de locuri de munca in orasul nostru a scazut drastic in ultimii ani, ne referim aici la mai multe firme care si-au inchis activitatile.

O activitate economica scazuta, pentru care sunt vinovati mai toti politicienii locali, si mai ales cei liberali, pentru ca sub mandatul lui Mircea Guta, orasul a decazut din punct de vedere economic, PODUL CALAFAT-VIDIN neaducand pana astazi decat promisiuni.(vedeti si promisiunea cu taxa de pod redusa pentru cetatenii din Calafat, care in conformitate cu ultimele 150 de promisiuni ale administratiei Guta, nu a fost realizata).

Vorbeam despre locuri de munca, despre dealleri auto, despre spatii de productie, despre benzinarii si multi alti investitori, pentru lipsa carora sunt astazi de vina in mare masura si autoritatile care nu au inteles decat mese, petreceri si plimbari, soldate cu promisuni, nu cu rezlizari.

Unde sunt investitorii, locurile de munca, traiul mai bun, administrarea si adevaratele proiecte(precum cele din Bailesti, un oras care ne-a luat cu mult fata in privinta proiectelor de infrastructura)? Unde sunt banii bugetului local din ultimii ani? Unde sunt proiectele de dezvoltare pe termen lung ale orasului? Cand vom putea spune ca traim in un oras cu standarde europene?

Multi dintre alesii nostrii s-au intrecut prin realizari de ordin personal si direct material si nu au luat nici macar un moment in considerare rolul lor in dezvoltarea orasului, astfel daca facem o analiza vedem ca multi dintre alesi au castigat la nivel european, fie prin mai multe functii cumulate, sporuri, angajari, din prin contracte ilicite cu statul, fin prin trafic de influenta si asta se vede la Calafat.

Cand nu va veti mai murdari domnilor politicieni, prieteni, vecini si va veti gandi ca mai aveti multi ani de trait printre calafeteni? Totul are o limita, incepeti sa administrati si sa dezvoltati orasul Calafat!