Raspunsul Europei la criza din Ucraina: UE a suspendat negocierile cu Rusia privind vizele si ameninta cu sanctiuni economice si inghetarea activelor

Uniunea Europeana a adoptat o serie de sanctiuni politice impotriva Rusiei, suspendand negocierile pe tema acordului privind vizele, amenintand si cu masuri economice daca situatia din Ucraina nu se va imbunatati, scrie Mediafax.

Potrivit presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, sefii de stat si de guvern au adoptat o strategie etapizata de sanctionare a Rusiei, scopul fiind constrangerea Moscovei sa initieze negocieri pentru solutionarea crizei din Ucraina.

Uniunea Europeana intentioneaza sa semneze Acordul de asociere cu Ucraina inaintea alegerilor, anunta presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

“Ramanem alaturi de Ucraina si reiteram angajamentul european de a semna Acordul de asociere”, a explicat Van Rompuy. “Vom semna capitolele politice ale Acordului foarte curand, inaintea alegerilor“, a spus liderul UE.

Totodata UE considera “ilegala” decizia Parlamentului din Crimeea de a solicita anexarea regiunii ucrainene de catre Rusia, anunta presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, citat de AFP.

Decizia Parlamentului din Crimeea intra in contradictie cu prevederile Constitutiei Ucrainei si este ilegala”, a declarat Van Rompuy dupa summitul de la Bruxelles.

Este foarte important ca cele 28 de state membre UE sa vorbeasca pe aceeasi voce”, a declarat presedintele Frantei, François Hollande.

Raspunsul Europei la criza din Ucraina: UE a suspendat negocierile cu Rusia privind vizele si ameninta cu sanctiuni economice si inghetarea activelor