SONDAJ: Antonescu și PNL se prăbușesc dupa ruperea USL

Ruperea USL pare că a dus la consolidarea PSD și la continuarea căderii PNL. Principalul pierzător este președintele PNL care nu ar mai intra nici măcar în turul doi al alegerilor prezidențiale.

PSD isi consolideaza pozitia de lider, cu un scor de 42%, care i-ar putea aduce aproximativ jumatate din mandatele de europarlamentari, in urma redistribuirii. Ar lua mandate la europene PSD, PNL, PDL, PMP si UDMR. Potrivit CSCI, cele doua partide din zona sustinatorilor lui Traian Basescu (PDL si PMP) si-ar imparti egal si voturile si mandatele.

12

In ceea ce priveste alegerile prezidentiale, iesirea din USL a lui Crin Antonescu echivaleaza si cu iesirea din zona favoritilor.

Crin Antonescu nu ar intra in turul doi in nici o varianta. Victor Ponta este favorit sa intre in turul doi, alaturi fie de Catalin Predoiu, fie de Mihai Razvan Ungureanu.
In ceea ce priveste ipoteticele confruntari de tur 2, Crin Antonescu ar pierde in orice confruntare din variantele masurate.

14

15

Sondajul CSCI a fost realizat pe un esantion de 1120 subiecti. Esantion multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor. Esantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 si recensamantul populatiei 2002. Eroare tolerata 3%, la un nivel de probabilitate de 0.95.

Datele au fost culese la comanda Fundatiei Multimedia pentru Democratie Locala, in perioada 20-24 martie 2014.