Ponta: Pe 21 decembrie vom striga la Cotroceni „Ieşi afară, fiinţă extraordinară!

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, marţi, la Bacău, la o reuniune de campanie, în replică la afirmaţiile liderului PNL Crin Antonescu, că nu îl va regreta niciodată pe Traian Băsescu şi că pe 21 decembrie, seara, social-democraţii vor striga la Cotroceni „Ieşi afară, fiinţă extraordinară!”, relatează Mediafax.

Ponta a precizat că el nu va vorbi niciodată de rău despre fostul său aliat, Crin Antonescu, şi a arătat că aprecierile acestuia la adresa social-democraţilor aparţin lui Traian Băsescu.

„Spunea fostul nostru aliat despre care eu nu am cum să vorbesc, cum să vorbesc de rău despre Crin Antonescu? Trei ani de zile am mers cu el şi am vorbit de bine despre el. Cum aş putea, când trei ani de zile am vorbit de bine despre cineva, deodată să îl fac în toate felurile, mincinos, tădător, puşlama? Nu mai ştiu că, în general, credeam că astea sunt expresiile lui Băsescu. Eu nu o să-l vorbesc de rău”, le-a spus Ponta social-democraţilor din Bacău.

El a arătat că Antonescu se înşală atunci când afirmă că social-democraţii îl vor regreta pe Traian Băsescu.

„Spunea (Crin Antonescu – n.r.) că o să ajungem să îl regretăm pe Băsescu. Se înşală. Eu nu o să-l regret niciodată pe Băsescu. O să regret un singur lucru: că această ţară a pierdut 3.400 de zile de când Băsescu e la putere, că în 2012 la referendum nu am reuşit să-l dăm jos de atunci”, a spus Ponta.

El a arătat că se va bucura în decembrie, când social-democraţii vor striga la Cotroceni: „Ieşi afară, fiinţă extraordinară!”.

„O să mă bucur pe 16 noiembrie şi mai ales o să mă bucur pe 21 decembrie când o să fim la poarta Palatului Cotroceni şi o să strigăm «Ieşi afară fiinţă extraordinară! Vino, atunci, fără imunitate, să răspunzi pentru toate lucrurile ilegale pe care le-ai făcut în aceste 3.400 de zile!». Atunci o să mă bucur. Nu o să regret decât că am pierdut pentru ţară aceşti ani în care am fi putut să facem foarte multe lucruri”, a spus Ponta.

Președintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis, duminică, de la Ploiești, premierului Victor Ponta mesajul: „Ai să-l regreți pe Băsescu”, explicând că, dacă el va ajunge președintele țării, nu va face pacturi de coabitare, iar Ponta nu va mai face parte din Guvern.

Liderul PSD Victor Ponta a afirmat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, se înşală atunci când îi transmite că îl va regreta pe Traian Băsescu dacă liberalul va ajunge şeful statului, Ponta spunând că nu îl va regreta niciodată pe actualul preşedinte, iar Antonescu nici nu va ajunge la Cotroceni.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, la Deva, că atunci când a afirmat că Victor Ponta îl va regreta pe Traian Băsescu a spus acest lucru deoarece nu va intra în „cârdăşie” şi nu face pact de coabitare cu bandiţii, iar „dreptate până la capăt” înseamnă că cei care fură merg la puşcărie.