Vasile Popa, PRM Olt: ”Figurez pe un loc eligibil pentru europarlamentare!”

Vasile Popa apare pe un loc eligibil al partidului pentru alegerile europarlamentare din luna mai, după ce Biroul Permanent Naţional (BPN) al formaţiunii a decis acest lucru în urma consultărilor şi propunerilor venite din teritoriu.

Preşedintele PRM Olt a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că partidul se pregăteşte intens pentru scrutinul electoral din primăvară, iar acest test ar putea reprezenta şi un barometru pentru evoluţiile ulterioare ale partidului pe scena politică. În acest sens, conducerea PRM Olt a început deja campania de strângere de semnături. „La Slatina, Caracal, Balş, Corabia, Drăgăneşti Olt, Scorniceşti, dar şi în localităţile rurale, preşedinţii şi organizaţiile noastre sunt în plină activitate de strângere de semnături. Numărul de semnături care trebuie strânse este de peste 10.000 la nivel de judeţ”, a spus liderul filialei oltene, Vasile Popa, care a precizat că toate cele 67 de organizaţii locale sunt în alertă: „Sperăm ca cei doi viceprimari PRM de la Perieţi şi Scărişoara împreună cu cei 25 de consilieri ai partidului răspândiţi în judeţ să facă o treabă bună”, a mai zis el.

De ce Vasile Popa
Preşedintele PRM Olt, Vasile Popa, a vorbit pe larg despre decizia BPN al partidului de a da un eligibil unui reprezentant PRM Olt. Potrivit acestuia, această hotărâre a venit numai în urma unei analize atente a rezultatelor filialei judeţene la precedentele alegeri. „Pentru că organizaţia PRM Olt a fost una cu rezultate bune în alegerile trecute s-a luat decizia ca un loc eligibil pentru europarlamentare să fie acordat unui om de la filiala noastră. În acest moment, subsemnatul, declar public că figurez pe un loc eligibil pentru europarlamentare ”, a mărturisit Vasile Popa. Şeful PRM Olt susţine că nominalizarea sa are concursul necondiţionat al mai multor organizaţii judeţene: „Mă bucur de sprijinul necondiţionat al mai multor organizaţii judeţene, între care cea de la Mehedinţi, Timiş, Arad, Hunedoara, Gorj, Dolj şi Sibiu”.

Lupta cu PMP…
Vasile Popa nu a vrut să comenteze sub nicio formă apariţia pe eşicherul politic a celor de la Partidul Mişcarea Populară. Mai mult, preşedintele PRM Olt a tras concluzia că totul se va decide pe parcursul luptei electorale viitoare: „Cât priveşte apariţia PMP pe scena politică, PRM este adeptul libertăţii de exprimare a opiniilor indiferent de natura lor. Nu avem nimic de comentat faţă de această formaţiune, totul se va decide în lupta electorală pe programe şi proiecte”, a explicat Vasile Popa.