Ce castiga Calafatul dupa europarlamentare?

Este oficial, cetatenii Municipiului Calafat au ales directia de dezvoltare si de conducere a orasului, votand masiv PSD la europarlamentare, acest vot masiv obliga clasa politica locala sa reflecteze asupra dorintei cetateanului.
PSD Calafat, sub conducerea lui Emil Popa, singurul om politic din Calafat, care nu s-a asociat cu masurile luate de Consiliul Local si si-a prezentat demisia din acest consiliu in 2012, nefiind partas la deciziile luate se vede astazi obtinand cel mai mare scor din istorie pentru PSD Calafat si fiind sustinut de calafeteni, care nu au mai ales PNL datorita si modului de a conduce orasul in ultimii ani.

Cum a scazut PNL pana la 9% si cum PSD, din opozitie a ajuns la 63%?
Tot mai multi calafeteni, au marsat pe mesajul lui Emil Popa, acela de a nu se asocia cu clasa politica locala actuala, de a merge pe tineri, de a incerca sa aduca transparentizarea banului public in institutiile locale.
Proiecte precum dezvoltarea orasului, atragerea investitiilor, atragerea fondurilor europene, cresterea nivelului de trai, au adus neincrederea politicienilor din fruntea orasului si au legitimat, in aceste alegeri, pe cei care au avut onoare si nu s-au asociat cu directia gresita in care a fost condus orasul de catre PNL.

Sprijin masiv din partea tinerilor pentru PSD Calafat condus de Emil Popa. Se pare ca sub mandatul de conducere al lui Emil Popa in fruntea PSD Calafat, tinerii au capatat mai multa incredere si mai mult sprijin ceea ce nu se intampla in nici un partid din zona, mai mult problemele acestora sunt ascultate si se incearca rezolvarea lor, fiind vorba de somajul ridicat din randul tinerilor si de posibilitatile limitate pe care orasul Calafat le ofera astazi.

Speram ca politcienii locali din toate partidele, vor intelege din aceste alegeri, ca un moment 0 a venit in politca locala si directiile de dezvoltare ale orasului trebuie sustinute indiferent de culoarea politca, dar ca majoritatea calafetenilor sunt si astazi indignati de clasa politica locala si vror o reforma la nivel administrativ.