Administratia locala din Calafat, intre a conduce orasul sau a rezolva problemele in justitie

Intrebarea de pe buzele majoritatii calafetenilor este astazi daca primarul Mircea Guta mai are sau nu legitimitate pentru a conduce acest oras, pentru a acorda contracte de licitatie, pentru a irosi in continuare bugetul local pentru a finanta in continuare firmele prietenilor.

In o Romanie in care au trecut mai bine de 20 de ani de la revolutie, in care putem spune ca vorbim despre democratie, un primar urmarit penal este normal sa se autosuspende pe perioada cercetarilor pana la finalizarea dosarului de coruptie in care este implicat.

Dar marlaniile politice locale nu au margini, astfel tenidinta de capusare si corupere a banilor publici este in plina desfasurare chiar si astazi la Calafat. Autoritatile locale sfideaza cetatenii orasului cu orice ocazie.

Putem mentiona ca orasul nostru se confrunta cu probleme precum:

1) Lipsa locurilor de munca- minciuni cu investitori arunca drept petarde electorale, dar in realitate situtia locurilor de munca este dramatica.

2) Lipsa agentului termic, dupa cererea unor comisioane imense firmelor interesate de acest proiect

3) Scaderea drastica a nivelului de trai si a puterii de cumparare, rezultat al politicii falimentare si a transferului unor profituri de peste 500% catre firma din zona Piatra Olt

4) Cainii vagabonzi, o problema care este prea greu de rezolvat la Calafat

5) Distrugerea zonelor istorice si a peisajelor locale, Debarcaderul, Bascovul, arata astazi precum in mijlocul unui razboi civil.

6) Strazile din Calafat sunt la pamant, Soseaua de Centura a respins 3 investitori si 240 de locuri de munca noi pana acum. Dupa devizul, fiecare metru de asfalt cu groapa.

7) Turismul local este probabil unul dintre obiectivele care vor muri in urmatorii ani, pentru ca autoritatile au blocat investitii in zona debarcader de 400.000 euro. (neintelegere asupra comisioanelor de acordare). Restaurante pescaresti si terase.

8) Se doreste inchiderea fiecarui investitor si subordonarea calafeteilor catre ajutor social, zilieri sau angajati la institutii publice.

9) Incompetenta si coruptie in administratie, acestea sunt directii prin care cumetriile conduca astazi acest oras.

10) Criza morala si de imagine cu care Mircea Guta a patat orasul Calafat pentru viitor, intrand in istorie ca primul primar care a facut, doar in un singur dosar un prejudiciu de 400.000 euro din bugetul local, acesta fiind un caz punctual.