Fondurile europene o fata morgana pentru Calafat

Proiectul REGIO, promovat in aceste zile puternic in mass media, arata diverse realizari prin sume importante in diferite localitati din tara, intre care dupa competenta conducatorilor nu se afla si calafatul.
De ce faleza si proiectul Debarcader nu a fost realizat prin un asemenea proiect? sunt responsabili conducatorii actuali si au o responsabilitate ce greu le va atarna cateva generatii.

Practic astazi Mircea Guta condamna sistemul de invatamant, sistemul sanitari, si in general calafetenii la subzistenta, la scaderea nivelului de trai si la imbogatirea nejustificata a oligarhiei locale apropiate primarului.
Prin diferite contracte atribuite direct banii din bugetul local au fost facuti ca si disparuti, astfel directii prioritare fiind abandonate.
Sute de angajati fara obiect de activitate, lipsa proiectelor pe termen lung, problemele din justitie, dar si legaturile cu clanurile mafiote au facut ca orasul Calafat sa ramana in anonimat chiar si incontextul constructiei podului Calafat-Vidin.

O petitie semnata de cateva mii de calafeteni va ajunge luna viitoare pe masa mai multor oameni importanti pentru a constientiza criza de legalitate existenta la Calafat.