Cine este Iohannis? – Nu știu nimic, nu fac nimic, nu spun nimic

Klaus Iohannis candidat. Intrat în politica mare, Klaus Iohannis a încercat să își asocieze în fața opiniei publice românești imaginea omului politic serios și integru. Cu toate acestea, în urma informațiilor publicate de către mass-media românească și a gafelor repetate făcute în ultimele luni, liderul liberal i-a dezamăgit profund pe români.

Klaus Iohannis gafă. După ce opinia publică românească a crezut că prezidențiabilul ACL a comis toate gafele posibile, luni, prezent la emisiunea „Evenimentul Zilei” de la B1 TV, Klaus Iohannis a fost sursa unei noi serii de greșeli și gafe impardonabile. În contextul în care ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat că salariul minim va crește cu 75 de lei începând cu 1 ianuarie 2015, de la 900 de lei, la 975 de lei, întrebat de către moderatorul emisiunii care este opinia sa vizavi de această măsură, liberalul s-a eschivat printr-o interogație: ”Așa și? Cu cât să crească?”. Întrebat ulterior care este nivelul salariului minim pe economie, prezidențiabilul PNL a evitat să dea un răspuns concret, arătând că nu cunoaște datele elementare despre viața de zi cu zi a românilor

Trecând peste neputința candidatului ACL de a răspune la o întrebare elementară al cărei răspuns ar trebui să fie cunoscut de orice demnitar și cu atât mai mult de un candidat la funcția supremă în stat, răspunsul lui Klaus Iohannis denotă o gravă necunoaștere a atribuțiilor prezidențiale. Fiindcă prin Constituție se precizează, printre altele, că românii au dreptul la un trai decent, iar președintele este obligat să vegheze la respectarea Legii Fundamentale. În mod evident, Klaus Iohannis nu ar putea să își exercite  o asemenea atribuție din moment ce nu cunoaște nici măcar care este nivelul salariului minim.

Klaus Iohannis candidat. Problema este însă că, deși candidează la Președinția României, Klaus Iohannis nu pare să aibă habar de această îndatorire fundamentală a șefului statului. Astfel, întrebat de moderatorul emisiunii dacă are cunoștință de articolul 80 din Constituția României, președintele PNL a răspuns afirmativ. Însă, în momentul în care i s-a cerut să precizeze ce prevede acest articol în mod exact, candidatul ACL s-a făcut de râs invocând că nu cunoaște articolele după număr.

Klaus Iohannis demonstrează astfel încă odată că nu are cunoștințele necesare pentru un șef al statului. Dar poate cel mai grav lucru pe care îl arată incidentul legat de articolul 80 din Constituție este că prezidențiabilul ACL nu are nici măcar o urmă de bun simț și că pentru domnia-sa minciuna este o formă de argumentație.

Sigur, este inacceptabil să candidezi la Președinția României și să nu ști ce prevede Constituția în raport cu atribuțiile pe care ar trebui să le exerciți. Dar până la urmă cu toții învățăm și, deși nu este o situație ideală, am putea spera că domnul Iohannis s-ar putea califica la locul de muncă.

Tarele de comportament nu pot fi însă depășite la fel de ușor, iar românii au avut deja timp de zece ani experiența unui președinte care a ridicat minciuna la rang de politică de stat.

– See more at: http://www.obiectiv.info/cine-este-iohannis-nu-tiu-nimic-nu-fac-nimic-nu-spun-nimic_56986.html#sthash.DBYNkEBd.dpuf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*